Samtalegruppe (13-ugers modulfag)

Samtalegruppe er et fag, hvor du sammen med dit stamhold får talt om en masse af de ting, der kan være udfordrende ved at være ung med autisme. Det kan fx være:

  • angst
  • kærlighed
  • sex
  • venskaber
  • ensomhed
  • fremtid

 

I samtalegruppen bliver vi enige om, hvilke emner der er relevante for netop jeres stamhold, og så arbejder vi med dem gennem samtale. Forskning har vist, at det at tale med andre, som kender til de udfordringer, man kunne have, giver en større selvindsigt og bidrager til udvikling. Det giver derudover en vis tryghed at vide, at man ikke står alene med sine udfordringer. Ved at tale sammen, så lærer vi af og med hinanden.

 

Det er svært for nogle at sidde sammen med andre og tale. I samtalegruppe er det helt ok, at du ikke siger noget, hvis du ikke kan/har lyst. Det vigtigste er at være til stede, og ikke mindst at lytte til de andre. Vi oplever dog ofte, at når man først har haft faget et par gange og føler sig tryg, så deltager de fleste aktivt og siger noget.

 

I samtalegruppe har vi et regelsæt, som alle på holdet er med til at lave. Noget der dog altid står først i regelsættet er, at der er tavshedspligt. Der skal være tryghed og tillid til stede for, at vi kan tale frit sammen til samtalegruppe, og derfor er det blevet besluttet fra start, at de ting du taler om er fortrolige, så du kan ytre lige det, du har på hjertet uden at være bange for, at der bliver talt om det udenfor samtalegruppen.

 

Kontakt os

 

Spørgsmål vedr. JOB og UDDANNELSE (ikke STU):

 

SOLVEIJ STEEN, afdelingsleder

tlf.: 40 22 90 73

e-mail: sos@centerforautisme.dk

  

 

Spørgsmål vedr. BESKYTTET BESKÆFTIGELSE:

 

BENNY AHLQVIST, afdelingsleder
tlf: 29 25 31 41

e-mail: bla@centerforautisme.dk

 

 

 


 

 

Spørgsmål vedr. UNGDOMSUDDANNELSEN (STU):


ANN GJETRANG
, afdelingsleder
tlf.: 23 38 38 95

e-mail: ann@centerforautisme.dk

 

LENE A. CORTZEN, afdelingssekretær
tlf.: 30 70 81 85

e-mail: lac@centerforautisme.dk
(Book rundvisning hos Lene)

 

Pris og henvisning

STU: kontakt Lene Abelsen Cortzen

 

Øvrige spørgsmål vedrørende henvisninger og priser, kontakt Benny Ahlqvist

Login