Forsknings- og udviklingsafdelingen (FUA) har opstartet et samarbejde med Maria Nilsson, læge i Psykiatrisk Center Ballerup, Region hovedstadens Psykiatri om hendes ph.d. projekt: ‘Psychopathological differences between Asperger syndrome and schizotypal disorder in an adult sample’.

 

Status på projektet maj 2019:

Maria Nilsson er ved at afslutte projektet og hendes afhandling er blevet godkendt til mundtligt forsvar. Forsvaret bliver på Psykiatrisk Center Ballerup d. 26/6 kl. 13.30. Den officielle invitation til afhandlingen som er åben for offentligheden kan findes her. 

 

Maria Nilsson har desuden fået publiceret den første af flere artikler fra projektet i ”Schizophrenia Bulletin” som kan findes online på nedenstående link:

Projektet beskrives bl.a. som følgende:

Når unge voksne med en anderledes/afvigende adfærd, betragtelige sociale vanskeligheder og en følelse af at “ikke være som alle andre” søger hjælp i voksenpsykiatrien, kan de have svært ved at få stillet en korrekt diagnose. En korrekt diagnose er afgørende for et sikkert og trygt møde med sundhedsvæsenet, da diagnosen er første skridt til et optimalt forløb og vellykket behandling. De ovenfor beskrevne symptomer kan være til stede ved både Asperger syndrom (autismelidelse) og skizotypisk sindslidelse (skizofrenilidelse), og de udredningsmetoder der bruges i dag, er ikke gode nok til at sikkert adskille de to lidelser fra hinanden. Ved at undersøge hvilke symptomer der kan bruges til at adskille de to, vil projektet øge den diagnostiske sikkerhed for disse patienter i mødet med psykiatrien.

 

FUA’s opgave er i den indledende fase af projektet, at finde potentielt egnede deltagere med en autismespektrumsforstyrrelse, der opfylder kriterierne for en deltagelse i projektet.

Kontakt 

Hovednummer

Tlf.: +45 44 98 23 55

e-mail: info@centerforautisme.dk

 

Laila Kindler Petersen, afdelingssekretær

e-mail: lkp@centerforautisme.dk 

 

 

Login