Musikterapi og autisme
v. Ulla Holck, ph.d., lektor med speciale i autisme samt leder af Center for Dokumentation og Forskning i Musikterapi, Aalborg Universitet.

 

Mange børn, unge og voksne med autisme, deres pårørende samt fagpersoner har erfaret, at musikterapi kan gøre en forskel i forhold til sociale færdigheder, verbal og nonverbal kommunikation og følelsesmæssigt samspil. Musikterapi er således en evidensbaseret behandlingsform, vist gennem Cochrane Reviews og RCTundersøgelser – også ift. autisme.

 

Desværre er kendskabet til musikterapi ikke udbredt, så derfor har Center for Dokumentation & Forskning i Musikterapi, Aalborg Universitet, oprettet følgende hjemmeside, www.cedomus.aau.dk, med opdateret viden om musikterapi. I sektionen om autisme er der dels en dansk oversigtsartikel om forskning i musikterapi med børn med autisme, dels omtale og links til nyeste forskning samt praksisnære beskrivelser.

 

Læs videre her: http://www.musikterapi.aau.dk/cedomus/neuro-udviklingsforstyrrelser/autisme/

 

NB! Titlen 'musikterapeut' er desværre ikke beskyttet i Danmark. Derfor kan effekten af musikterapi kun forventes, hvis behandlingen varetages af en person med en kandidatuddannelse i musikterapi.

Kontakt 

Hovednummer

Tlf.: +45 44 98 23 55

e-mail: info@centerforautisme.dk

 

Laila Kindler Petersen, afdelingssekretær

e-mail: lkp@centerforautisme.dk 

 

 

Login